Kallkrashad NEIPA

En NEIPA (New England IPA) är nu kallkrashad två dygn. Längst ner är jästkakan och nästa lager är torrhumlad humle.

NEIPA är en förhållandevis ny stil där staten New England ligger i framkant. I grunden är det en IPA med låg beska och väldigt mycket humle i slutet av koket och även i jäskärlet som torrhumling. På det sättet uppnår man mycket fruktighet av humlen som man normalt sett inte får när det är i koket. NEIPA är en ljus öl som utöver det speciella humleschemat utmärker sig med låg kolsyra och låg sötma.

Min NEIPA är torrhumlad med Nelson sauvin och Azacca. I koket har jag även en del Mosaic. Arbetsnamnet är ”Sean Spencer Juice” – jag tänker att det är nåt sånthär han dricker till frukost innan han kör sina presskonferenser…

Här ett prov för nån vecka sedan. Väldigt bra doft och färg. Lovande. 

Lämna en kommentar